loading
setupně
0
1000 loading

Uruguayské hovězí maso

*Plemeno a typ chovu * Narozdíl od Evropy, kde převažuje ustájený chov skotu, se na rozlehlých pampách Uruguaye volně pasou obrovská stáda převážně masných plemen Aberdeen-Angus, Shorthorn a Hereford. Z bohaté vegetace si skot vybírá pro ně optimální skladbu krmiva. Zvířata žijí v klimaticky příznivém, civilizačními produkty neznečištěném prostředí, na rozhraní mírného a subropického pásma. To vše se projeví na finálním produktu - zdravém, kvalitním mase. Vždyť je také Uruguay, narozdíl od Brazílie nebo členských států evropské unie, stále řazená Světovou organizací pro zdraví zvířat mezi země s bezvýznamným rizikem výskytu BSE! *Volské maso * Jaký by měl být správný hovězí steak? Samozřejmě šťavnatý a křehký, s lahodně prýštící šťávou při nakrojení! Ale hlavně a zejména: každé sousto by mělo probudit chuť na další! Zmíněné předpoklady má právě volské maso, a to díky intramuskulárnímu tuku, tedy tenkým vrstvičkách ve svalovině, které se odborně nazývají "mramorování". Tento tuk činí maximálně 2-3 % a nemá zhola nic společného s rozsáhlými ložisky tuku. Zvláštností jihoamerických chovů oproti intenzivních chovům v Evropě je, že všichni býci určení na výkrm jsou kastrovaní. Jihoamerické hovězí tedy pochází převážně z volků. * Zrání masa * Po jatečném opracování, za přísných hygienických podmínek, je maso vakuově zabalené a zraje při teplotách kolem 0°C. Čerstvé hovězí maso staré jen 3-5 dní je příliš tuhé a normální kulinářskou úpravou příliš nezměkne. Právě zrání masa je rozhodující pro to, aby se působením složitých biochemických enzymových procesů uvolnila struktura svaloviny, povolily se vazby mezi jednotlivými vlákny a maso bylo při zkousnutí tak pozoruhodně křehké. Maso zraje po celou dobu své trvanlivosti, minimálně však jeden měsíc při převozu z Uruguaye do Evropy. Dle našich zkušeností je maso nejchutnější a nejkřehčí až na konci své trvanlivosti, to je po čtyřech měsících od zabalení!

IFC Food Picanha Květová špička s tukovým krytím  1 KG Pouze osobní odběr!!


750 Kč s DPH
IFC Food Picanha Květová špička s tukovým krytím

Kód:IFC5130skladem

Novinka - rozvozpo Praze za 150 Kč Udaná cena je za 1 Kg!- TAPA DE CUADRIL ( PICANHA)- Rump Cap, Rump CoverPopis:- Pochází ze zadní čtvrtě.- Os ...

detail >koupit >
SKLADEM

IFC Food Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 2 kg  1 KG Pouze osobní odběr!!


750 Kč s DPH
IFC Food Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 2 kg

Kód:IFC5300skladem

Novinka - rozvozpo Praze za 150 Kč Udaná cena je za 1 Kg Popis:- Pochází z přední čtvrtě.- Obsahuje svaly: M. trapezius thoracis, M. latissim ...

detail >koupit >
SKLADEM

IFC Food Vacio- Hovězí bok bez kosti Flank Steak  Cena je za 1 KG Pouze osobní odběr!!


599 Kč s DPH
IFC Food Vacio- Hovězí bok bez kosti Flank Steak

Kód:IFC5150skladem

Novinka - rozvozpo Praze za 150 Kč Udaná cena je za 1 Kg- BIFE DE VACÍO- Flank Steak, Vacio VACIO (Hovězí bok bez kosti)- BIFE DE VACÍ ...

detail >koupit >
SKLADEM

IFC Food Hovězí svíčková cca 1,2 - 1,4 Kg  1 KG Pouze osobní odběr!!


990 Kč s DPH
IFC Food Hovězí svíčková cca 1,2 - 1,4 Kg

Kód:IFC5410skladem

Novinka - rozvozpo Praze za 150 Kč Udaná cena je za 1 Kg!- LOMO- Tenderloin, Fillet Steak- hovězí svíčková malá (3-4 libry) ; hovězí s ...

detail >koupit >
SKLADEM




Doporučujeme: nože levné pneu plakáty na zeď nové byty, kvalitní grily Weber z pořadu Šéf na grilu, Grilování s radostí.

 

Stránky vytvořilo studio 3sixty,s.r.o.
e-shop běží na systému eshop - Shop360